Choose your country

Renz e-Line fastighetsbox display och digital namndisplay

Renz Sweden AB

Erwin Renz Metallwarenfabrik grundades år 1925 och var då som nu ett familjedrivet företag med huvudkontor baserat i Kirchberg an der Murr, Tyskland. Renz är marknadsledande med många patenterade lösningar för brevlådor, fastighets- och paketboxar.

Sydtyska uppfinningar, användning av modern teknik, och inte minst känslan för detaljer har gett Renz en ledande position på den europeiska marknaden.

År 1975 grundade Renz ett dotterbolag i Frankrike. Dotterbolaget har kontor och produktionsanläggning i Woustviller.

År 2004, under ledning av Hitoshi Takeda, en av de ledande experterna i världen inom LEAN, införde Renz, ett synkroniserat produktionssystem.  Handläggningstiderna minskade avsevärt och lagerhållningen sänktes drastiskt.

År 2010 tog Renz över det danska företaget MEFA med säte i Taastrup och tillverkning i Polen. MEFA är den ledande leverantören av brevlådor och fastighetsboxar i Skandinavien.

År 2012 förvärvade Renz det walesiska företaget Safety Letterbox Company (SLB). SLB är den ledande brevlåde- och fastighetsboxtillverkaren i Storbritannien.

År 2016 bytte det svenska företaget Combiplate namn till Renz Sweden då det blev ett helägt dotterbolag till Renz. Renz Sweden utvecklar teknik till Renz-koncernen och har marknadsansvar för Sverige.

Renz-koncernen har idag cirka 800 anställda.