Choose your country

Renz e-Line fastighetsbox display och digital namndisplay

Renz Sweden AB

Erwin Renz Metallwarenfabrik grundades år 1925 och var då som nu ett familjedrivet företag med huvudkontor baserat i Kirchberg an der Murr, Tyskland. Renz är marknadsledande med många patenterade lösningar för brevlådor, fastighetsboxar och paketskåp.

Sydtyska uppfinningar, användning av modern teknik, och inte minst känslan för detaljer har gett Renz en ledande position på den europeiska marknaden.

År 1975 grundade Renz ett dotterbolag i Frankrike. Dotterbolaget har kontor och produktionsanläggning i Woustviller.

År 2004, under ledning av Hitoshi Takeda, en av de ledande experterna i världen inom LEAN, införde Renz, ett synkroniserat produktionssystem. Handläggningstiderna minskade avsevärt och lagerhållningen sänktes drastiskt.

År 2010 tog Renz över det danska företaget MEFA med säte i Taastrup (nu Greve) och tillverkning i Polen. MEFA är den ledande leverantören av brevlådor och fastighetsboxar i Skandinavien.

År 2012 förvärvade Renz det walesiska företaget Safety Letterbox Company (SLB). SLB är den ledande brevlåde- och fastighetsboxtillverkaren i Storbritannien.

År 2016 bytte det svenska företaget Combiplate namn till Renz Sweden då det blev ett helägt dotterbolag till Renz. Renz Sweden utvecklar teknik till RenzGroup och har marknadsansvar för Sverige och Norge.

RenzGroup har idag cirka ca 900 anställda och finns representerade i stora delar av Europa.