Choose your country

Renz e-Line fastighetsbox display och digital namndisplay

Marknadsledare på postlådor, fastighetsboxar och paketskåp

Renz Group är ett familjedrivet företag med cirka ca 900 anställda som finns representerat i stora delar av Europa – inte minst genom fem egna fabriker. Huvudkontoret finns sedan 1925 i Kirchberg an der Murr, Tyskland.

Sydtyska uppfinningar, användning av modern teknik, och inte minst känslan för detaljer, har gett Renz en ledande position på den europeiska marknaden. Idag är vi marknadsledande med många patenterade lösningar för postlådor, fastighetsboxar och paketskåp.

Renz Sweden, med huvudkontor i Sverige, är ett helägt dotterbolag till Renz Group. I Jönköping utvecklar vi teknik till moderbolaget och har marknadsansvar för Sverige och Norge.

Vår historia

  • År 1925 grundades Erwin Renz Metallwarenfabrik och var då som nu ett familjedrivet företag med huvudkontor baserat i Kirchberg an der Murr, Tyskland.
  • År 1975 grundade Renz ett dotterbolag i Frankrike. Dotterbolaget har kontor och produktionsanläggning i Woustviller.
  • År 2004, under ledning av Hitoshi Takeda, en av de ledande experterna i världen inom LEAN, införde Renz, ett synkroniserat produktionssystem. Handläggningstiderna minskade avsevärt och lagerhållningen sänktes drastiskt.
  • År 2010 tog Renz över det danska företaget MEFA med säte i Taastrup (nu Greve) och tillverkning i Polen. MEFA är den ledande leverantören av postlådor och fastighetsboxar i Skandinavien.
  • År 2012 förvärvade Renz det walesiska företaget Safety Letterbox Company (SLB). SLB är den ledande poståde- och fastighetsboxtillverkaren i Storbritannien.
  • År 2016 bytte det svenska företaget Combiplate namn till Renz Sweden då det blev ett helägt dotterbolag till Renz.